Keynotes

Ruimtevaart als de ultieme inspiratiebron

The sky is not the limit

Hello world

Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding van iedereen!


Het inspireert hele generaties door telkens weer grenzen te verleggen. Het past dan ook perfect als keynote voor events, seminaries, workshops.


Je kan ook heel veel parallelen leggen tussen ruimtevaart en andere industrie├źn. Je kan dan ook perfect een keynote ophangen aan 1 van de volgende ideen:

  • Er zijn bijzonder veel goede ideeen om wetenschappelijk missies de ruimte in te sturen, maar het budget is beperkt, dus je moet de juiste keuze maken
  • Er is maar 1 kans om een satelliet te lanceren, first-time-right! Bij de lancering van een nieuw product moet het ook meteen klikken.
  • Ruimtetuigen zijn extreem complexe toestellen, een doorgedreven design & verificatie methode is dus nodig
  • De aarde is maar 1 van miljarden en miljarden planeten in ons universum, op het eerste zicht helemaal niet speciaal. Wat maakt het dan toch uniek?
  • Hoe verenig je een extreem uitdagende spec met een realitische planning en kost
  • Hoe een commercieel bedrijf als SpaceX een conservatieve wereld helemaal op zijn kop zet
  • ...

Ik ben ruimtevaart-ingenieur en vertel dan ook uit mijn ervaringen en eigen leefwereld. Ik zie dagelijks technische en programmatorische problemen en ga op zoek naar oplossingen.


Ik word regelmatig gevraagd om duiding te geven op radio en televisie (De Afspraak / Ter Zake / Laat / Nieuwe Feiten / Karrewiet) en geef zo'n 25 keer per jaar lezeingen voor verschillende verenigingen. Ik gaf recent ook een TED-talk. 


Ik ben geen hard-core wetenschapper, ik ben een ingenieur die naar pragmatische oplossingen zoekt voor complexe problemen.Hello world

Space Inspiration Nights

Mei 2022

TEDx Hasselt 2017